MyDiaMate

Digitale zelfhulp voor een beter leven met diabetes type 1

 

Wat is MyDiaMate?

MyDiaMate is een digitale zelfhulptraining die je zelfstandig op je telefoon, tablet of desktop kunt doorlopen. Deze web-based applicatie ('app') is ontwikkeld om volwassenen met diabetes type 1 inzichten aan te reiken en praktische adviezen te geven over hoe om te gaan met de psychische gevolgen van diabetes. Het programma kan worden gezien als een online zelfhulpcursus, waarbij je zelfstandig en zonder sturing van een behandelaar door de adviezen heen wordt geleid. MyDiaMate is niet bedoeld ter vervanging van psychologische behandeling. 

In de app vindt je informatie, tips en oefeningen. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen. Je start met de basismodule Diabetes in Balans; met aandacht voor stress, omgaan met hypo- en hyperglykemie en de sociale omgeving. Vervolgens kun je kiezen voor de verdiepingsmodules: Mijn Stemming en/of Mijn Energie. Deze zijn vooral nuttig als je last hebt van somberheidsklachten of aanhoudende vermoeidheid. In de app worden ook dagboeken aangeboden waarin je je stemming en energie kunt bijhouden. Je bepaalt zelf hoe vaak en hoe lang je gebruik maakt van de app. 

De inhoud van het programma is gebaseerd op een eerder verschenen zelfhulpboek ‘Elke dag Diabetes’ en op elementen van effectief bewezen (online) interventies, zoals HypoBewust, Diabetes de Baas, Betergestemd met Diabetes en Dia-Fit. 

Hoe werkt het?

MyDiaMate wordt aangeboden via het platform van Minddistrict. Gebruik van de app is gratis.

Nadat je je hebt aangemeld op het Minddistrict platform, kun je onderstaande instructies lezen over hoe de app te gebruiken: