MyDiaMate

Digitale zelfhulp voor een beter leven met diabetes type 1

Meest gestelde vragen


Waarom vind ik MyDiaMate niet direct in de Playstore of Appstore?

  • MyDiaMate  wordt aangeboden via Minddistrict, een online platform waarvoor Amsterdam UMC een licentie heeft. Om MyDiaMate te kunnen gebruiken is het dus nodig om eerst Minddistrict te downloaden. Vervolgens kun je er zelf voor kiezen of je MyDiaMate in de webversie of in de app wil gebruiken. [Zie voor verdere instructies de Homepagina]

 

Moet ik per se deelnemen aan het onderzoek als ik MyDiaMate wil gebruiken?

  • Nee, het is mogelijk om MyDiaMate te gebruiken zonder deel te nemen aan het onderzoek.

 

Welke gegevens worden verzameld?

  • Geen deelname aan onderzoek: Je e-mailadres en IP-adres. Je e-mailadres is nodig om een account aan te maken op Minddistrict en een nieuw wachtwoord aan te kunnen vragen indien vergeten. IP-adressen worden door Minddistrict direct geanonimiseerd en na een week verwijderd van hun servers.
  • Wel deelname aan onderzoek: Enkele medische-, psychologische- en persoonsgegevens worden verzameld. Ook wordt er logdata bijgehouden. In de informatiebrief lees je hier meer over.

 

Ik wil stoppen met MyDiaMate. Wat gebeurt er met mijn gegevens?

  • Geen deelname aan onderzoek: De tot dan toe verzamelde gegevens worden verder niet gebruikt. Wil je dat je Minddistrict account helemaal gedeactiveerd wordt, dan kan je dit verzoeken door een mail te sturen naar mydiamate@vumc.nl
  • Wel deelname aan onderzoek: De gegevens die tot dan toe zijn verzameld, worden wel gebruikt voor het onderzoek. In de informatiebrief is meer te lezen over stoppen tijdens deelname aan het onderzoek.